Ο Ευάγγελος Δήμου είναι Χειροπράκτης – Ποδίατρος MSc DC Chiropractic, BSc (Hons) Podiatry MSh SRCh – DpodM. Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1974. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του ως βοηθός φυσιοθεραπευτή, στην ιδιωτική σχολή «Παστέρ» Θεσσαλονίκης. Το 1996 μετέβη στην Μεγάλη Βρετανία όπου σπούδασε Ποδιατρική στο πανεπιστήμιο του Brighton. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με τον τίτλο BSc (Hons) Podiatry. Στη συνέχεια επέκτεινε τους ορίζοντές του κάνοντας μεταπτυχιακό στη Χειροπρακτική. Το 2003 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, με τον τίτλο MSc DC – Chiropractic.

Από το 2003 ασκεί το επάγγελμα του χειροπράκτη, του Ποδιάτρου και του βοηθού φυσιοθεραπευτή (χειρομαλάκτη) στην Αθήνα και από το 2011 διατηρεί το κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας στη Γλυφάδα.

Το 2019 δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο κέντρο αποκατάστασης – φυσικοθεραπευτήριο το οποίο στεγάζεται δίπλα ακριβώς στο κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας, με σκοπό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε πιο συνθέτες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Ως Χειροπράκτης, ο Ευάγγελος Δήμου εξειδικεύεται στις μυοσκελετικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, τενοντίτιδες, θλάσεις, διαστρέμματα και πολλά άλλα. Ενώ ως Ποδίατρος, με εξειδίκευση στην εμβιομηχανική και την λειτουργία του κάτω άκρου, πραγματοποιεί στατική και κινητική ανάλυση βάδισης (πελματογράφημα) και κατασκευάζει ειδικά ορθωτικά πέλματα για την αποκατάσταση τραυματισμών και την μηχανική υποστήριξη των ακρών και της σπονδυλικής στήλης.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου, του Βρετανικού, του Πανευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Συλλόγου Χειροπρακτών, και λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια χειροπρακτικής. Επίσης, είναι μέλος του συλλόγου Ποδιάτρων Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας και δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας λάβει μέρος και στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης πολλών ομάδων και τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο επίσημος συνεργάτης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός προσφέροντας υπηρεσίες χειροπρακτικής και ποδιατρικής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.