Η Γκαλερί «Αμαλίας 36» φιλοξένησε τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι που παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό τη νέα του δουλειά, με τίτλο «Η Φωνή των Χρωμάτων», η οποία αποτελεί μια σειρά έργων ζωγραφικής σε ακρυλικά χρώματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 ενώ η έκθεση διήρκησε έως τις 10 Απριλίου. Οι εκπρόσωποι της κοσμικής Αθήνας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του καλλιτέχνη, και να συζητήσουν με τον ίδιο, για τις σουρεαλιστικές επιρροές που διέπουν τα έργα, δημιουργώντας έναν εντελώς προσωπικό τρόπο έκφρασης μέσα από αυτά.

Ο γνωστός σκηνογράφος αποτυπώνει στα έργα του, την αγωνία για την έλλειψη συμμετοχής του ανθρώπου στο περιβάλλον, στην τέχνη, στις σχέσεις και καταγράφει την απουσία από κάθε δημιουργικό που υπάρχει ή γεννιέται. Ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο εκφράζει στο έργο του τη θέση του στο σήμερα, είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε το μήνυμα του έργου να γίνεται κατανοητό από τον πιο απλό άνθρωπο. Σου αφήνει την ελευθερία να ταξιδεύεις με τη φαντασία σου και ανάλογα την ιδιοσυγκρασία σου να δίνεις τις δικές σου απαντήσεις. Γι’ αυτό και ο ίδιος ονομάζει τη ζωγραφική του «σουρεαλιστικό ρεαλισμό».

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

 

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

 

Φωτογράφιση Βίλλας

 

Φωτογράφιση Βίλλας

Λίγα λόγια για τον Μανώλη Μαριδάκι.

Ο Μανώλης Μαριδάκις γεννήθηκε το 1945 στο Χάρακα του Ηρακλείου Κρήτης. Από τα δεκαεννιά του διατηρούσε γραφείο στην Αθήνα ως γραφίστας ενώ την ίδια εποχή περνάει πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου σπουδάζει σκηνογραφία και διακόσμηση με δάσκαλο τον Βασίλη Βασιλειάδη.

Γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό ως σκηνογράφος, στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, βάζοντας την υπογραφή του στο «Καζίνο Λουτράκι», καθώς και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

To 1983 παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί ΑΡΓΩ. Έκτοτε ακολουθούν πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ενώ τον Νοέμβριο του 2010 θα συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι “GRAND PALAIS” ενώ το 1989 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι με το περίπτερο που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.