Φίλοι μου καλησπέρα,

βρέθηκα ως συνθέτης – ερμηνευτής, προσκεκλημένος ως ομιλητής στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου ‘Καλλιτεχνικές συναντήσεις με αξιοσημείωτους προσκεκλημένους’, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και με θέμα εισήγηση – συζήτηση στους μαθητές με τίτλο «Καριέρα και Μουσική δημιουργία».

Γέμισε η ψυχή μου πραγματικά με ελπίδα! Ο ενθουσιασμός η δίψα και το πάθος των παιδιών ήταν τόσο πολύ μεγάλος! Που έγινε και δικός μου. Αισθάνθηκα όχι μόνο ότι δεν ζούμε σε μέρες πολέμου, αλλά ζούμε ημέρες ειρήνης θα έλεγα και αιχμής του πολιτισμού, αφού συνάντησα 400 περίπου μαθητές και 100 καθηγητές μουσικής σε ένα μουσικό σχολείο! Μια πανσπερμία… Να μαθαίνουν από όλα τα όργανα της κλασικής μουσικής, της παραδοσιακής, της τζαζ, της λαϊκής, της ροκ και γενικά από όλα τα ειδή της μουσικής. Υπέροχες χορωδίες Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής… Με πάθος και με όπλο την τέχνη τους που φωτίζει τον δρόμο του ανθρώπου, της ειρήνης, της δημιουργίας, της ελπίδας και της χαράς.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις δράσεις σας!

Καλή συνέχεια (για την οποία είμαι σίγουρος)

Πασχάλης Τόνιος

Ο γνωστός συνθέτης – ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος ετοιμάζει το καινούργιο του μουσικό έργο ‘’ΣΜΥΡΝΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’ σε ποίηση, Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη, Παλαμά, Εφταλιώτη, Κόντογλου, Διδώ Σωτηρίου Αγ. Σημηριώτη, Κ.Χ. Μύρη, Απ. Μαγγανάρη, Γ. Λιάκου, George Horton και του ιδίου.