Στα πλαίσια της πρώτης οργανωμένης εκστρατείας κατά της βίας που παρουσιάστηκε από το CSI Institute για πρώτη φορά μέσα από το σχετικό και επιτυχημένο 1ο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος»: H εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας”, τον Νοέμβριο του 2021 , πραγματοποιείται ένα σύνολο δράσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού κατά της βίας και για αυτό τον σκοπό ιδρύθηκε και η Ψηφιακή Ακαδημία με τίτλο “Sounds Like Violence”, η οποία και πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 8 Μαρτίου 2022.

Μέσα από τo CSI Institute, την έμπρακτη υποστήριξη του Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου κ. Μανώλη Σφακιανάκη και με εμπνεύστρια της εκστρατείας Γίνε Άνθρωπος, την Διευθύντρια του CSI Institute και Yποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, κ. Κέλλυ Ιωάννου η οποία όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά “Όταν η ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δέχονται επίθεση, θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς φέρει μια συγκεκριμένη ευθύνη” οραματιζόμαστε μια καλύτερη κοινωνία χωρίς βία και αυτό αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε με όλη την ομάδα και τους εθελοντές της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος” και μέσω της ψηφιακής ακαδημίας “Sounds Like Violence.

Στην ψηφιακή αυτή Ακαδημία που θα λειτουργήσει διαδικτυακά  από τον Μάρτιο του 2022 με την θερμή υποστήριξη της Interasco, η οποία αποφάσισε να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και ευελπιστούμε και άλλες επιχειρήσεις και φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, θα καλυφθούν ενότητες όπως Εκφοβισμός (Bullying), Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyber Bullying), Έμφυλη βία (Gender-Based Violence), Τεχνολογική σεξουαλική βία (Technology Facilitated Sexual Violence), Ενδοοικογενειακή βία (Domestic Abuse), Συντροφική βία (Intimate Partner Violence), Σεξουαλική παρενόχληση (Sexual Harassment), Εργασιακή βία (Mobbing), Βία κατά των ζώων (Animal Abuse). Με μία απλή εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα, συνοδευόμενα από το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

Η συμμετοχή στην Ακαδημία για όλους τους πολίτες θα είναι δωρεάν. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης θα αποτελείται από 8 ώρες διδασκαλίας και μετά την ολοκλήρωση θα αποστέλλεται το υλικό και η βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται εύκολα μέσω της ιστοσελίδας www.gineanthropos.gr με τη σχετική φόρμα εγγραφής. Η λειτουργία του πρώτου κύκλου σεμιναρίων θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου 2022 διαδικτυακά.

Όλοι αξίζουμε μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη και ασφαλέστερη κοινωνία χωρίς βία. Ας την διεκδικήσουμε αποκτώντας γνώση και φωνή ξεκινώντας με την συμμετοχή μας στην 1η Ψηφιακή Ακαδημία κατά της βίας, “Sounds Like Violence” της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος”.