Το Ίδρυμα Ωνάση εμπλουτίζει τον αστικό χαρακτήρα της γειτονιάς του Νέου Κόσμου με καθημερινά έργα τέχνης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του OnAthens και παράλληλα ανακαινίζει γήπεδα και παιδικές χαρές σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων!

Η δράση OnAthens φέρνει έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών σε τοίχους, δρόμους και πλατείες, και παρουσιάζει νέα έργα στη γειτονιά της Στέγης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το OnAthens του Ιδρύματος Ωνάση «προτείνει μια σειρά από υπαίθρια έργα που διεγείρουν τη σχέση των κατοίκων και των επισκεπτών με το περιβάλλον, την τοποθεσία, το χθες και, κυρίως, το σήμερα της πόλης. Δύο street artists, o SAME84 και o Ath1281, παρουσιάζουν τα νέα τους έργα τέχνης σε δύο σημεία στον Νέο Κόσμο, στα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο 39ο Κέντρο Νεότητας (Σαρκουδίνου & Κασομούλη) και στο 60ο Κέντρο Νεότητας (Χέλντραϊχ, Πάρκο Δουργουτίου) ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε μικρό και μεγάλο, κάτοικο ή επισκέπτη του Νέου Κόσμου, να απολαύσει αθλητικές δραστηριότητες και να “συντονιστεί” με έργα τέχνης που αποπνέουν χαρά και αισιοδοξία. “Παίζω” σημαίνει “γίνομαι δημιουργικός, χαρούμενος, κάνω φίλους, μαθαίνω να σέβομαι τους άλλους, να περιμένω τη σειρά μου, να συμβιώνω”. Το παιχνίδι είναι το πρώτο βήμα χαράς και συνεργασίας, για μια κοινωνία ανθρώπων που συνυπάρχουν αρμονικά. Το παιχνίδι είναι μάθημα πολιτισμού στην καθημερινότητα».