Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, από 24 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2021, ανακοίνωσε η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE, προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο την παρουσία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την προσβασιμότητα της έκθεσης από το εγχώριο και διεθνές κοινό.

Στην 7η Μπιενάλε της Αθήνας συμμετέχουν περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες με έδρα τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη. Οι αφηγήσεις τους, σύγχρονες μαύρες και κουίρ, συνομιλούν με αρχέγονα ξόρκια και μύθους, αστρικές πραγματείες και ριζοσπαστικές θεραπευτικές πρακτικές σε ένα τελετουργικό όπου ο φόβος, η έκπληξη, το χιούμορ και η ειρωνεία φιλοδοξούν να μας οδηγήσουν πέρα από τις στιγμές της απόλυτης συσκότισης.

«Σχεδιασμένη να αντικατοπτρίσει τις διαφορετικές πτυχές της σημερινής μεταμορφωτικής εμπειρίας, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE έρχεται το φθινόπωρο να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας για το αύριο μέσα από έναν διαπολιτισμικό διάλογο για εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης στο εδώ και τώρα» λένε οι διοργανωτές.

H AB7: ECLIPSE υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΠ «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Onassis Culture. Η AB7: ECLIPSE διοργανώνεται από την Μπιενάλε της Αθήνας.