Η ζωή τους, ειδικά εν μέσω πανδημίας, θα χαρακτηριζόταν από πολλούς ως ζηλευτή. Πόσοι άλλωστε είναι αυτοί που τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι, να ζήσουν μακριά από τη χώρα τους και να γνωρίσουν άλλους τόπους στην περίοδο της πανδημίας;

Ο Άκης Τεμπερίδης όμως, που μαζί με τη σύζυγό του Βούλα και την κόρη τους Αναστασία έχουν ξεκινήσει από το 2018 το πρότζεκτ «The World Offroad», ένα ταξίδι με στόχο να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 6 χρόνια, μιλώντας στο iefimerida.gr εξηγεί ότι επί της ουσίας οι μόνες διαφορές της δικής του οικογένειας από όλες τις υπόλοιπες είναι το σπίτι της, καθώς ταξιδεύουν αλλά και ζουν σε ένα στρατιωτικού τύπου όχημα IVECO VM90 που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους, αλλά και η θέα έξω από τα παράθυρά του, που κάθε μερικούς μήνες, ανάλογα με τον τόπο που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν, αλλάζει.

Κατά τα άλλα, η νομαδική αυτή οικογένεια, που από την 1η Μαΐου του 2018 εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στην Ιταλία, κάνει ακριβώς ό,τι και όλες οι άλλες στον κόσμο. Ο Άκης Τεμπερίδης, που εργαζόταν για χρόνια σε περιοδικά αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας και ταξιδιών, συνεχίζει να δουλεύει ως freelance consultant στην εταιρεία Maserati, κάνει μεταφράσεις, αλλά και δημιουργεί περιεχόμενο για εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται με αφορμή το ταξίδι. «Δεν είναι ότι μαζέψαμε χρήματα και ταξιδεύουμε. Ουσιαστικά ξοδεύουμε τα χρήματα που βγάζουμε κάθε μήνα», λέει.

Από την άλλη, η μικρή του κόρη Αναστασία, μαθήτρια Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της. «Ουσιαστικά δέχθηκαν να εγγράψουν το παιδί και να το παρακολουθεί μία δασκάλα σε συνεργασία με τη μητέρα. Ακολουθεί ό,τι κάνουν τα παιδιά στη δική της την τάξη. Φέτος, η δασκάλα της μιλάει και δύο φορές την εβδομάδα για μία ώρα, πέρα από αυτά που κάνει με τη μητέρα της που στέλνει τις ασκήσεις και τη βαθμολογεί. Τώρα όταν τα παιδάκια στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες που είναι σε lockdown κάνουν τηλεκπαίδευση, κάνει και η Αναστασία τηλεκπαίδευση κανονικά από το ταξίδι», εξηγεί περιγράφοντας την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθεί η Αναστασία.

Το πρώτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τεμπερίδης με τη σύζυγό του ταξιδεύουν για χρόνια σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη ήταν από το 2007 έως το 2010. «Στα 30 μου περίπου, δηλαδή γύρω στο 1996, το πρωτοσκέφτηκα. Είχα κάνει κάποια ταξίδια με τη δουλειά μου, στην Αφρική, τη Σιβηρία. Κάπου εκεί μου ήρθε η ιδέα να κάνω τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα γιατί γνώρισα έναν Αργεντινό στην Αθήνα και αυτός με ενέπνευσε. Αυτό έμεινε ως ιδέα. Μετά το 2000, όταν γνωριστήκαμε με τη Βούλα, της είπα το όνειρο και μου είπε “πάμε να το κάνουμε” και το όνειρο έγινε με αυτοκίνητο. Μετά, επειδή ήμουν στον χώρο του αυτοκινήτου, μπορούσα να το ζητήσω. Σκέφτηκα ότι εύκολα μπορούσαμε να βρούμε ένα αυτοκίνητο υπό τη μορφή χορηγίας για 2-2,5 χρόνια και να έχω και έναν μισθό και να κάνω αυτό το ταξίδι το οποίο να είναι μαζί με το περιοδικό στο οποίο εργαζόμουν. Δηλαδή το πρώτο ταξίδι ήταν μαζί με τους “4 Τροχούς”. Ήταν ο βασικός μου χορηγός. Το ταξίδι το 2005 το βάλαμε μπροστά, πέρασε 1,5 χρόνος περίπου προετοιμασίας τότε και το 2007 τον Απρίλιο φύγαμε και το 2010 επιστρέψαμε», λέει.

Τρία χρόνια χωρίς σπίτι -Ταξίδια σε 85 χώρες

Η ζωή τους όμως συνέχισε να είναι περιπετειώδης. Αφού επέστρεψαν στην Ελλάδα, άντεξαν μόνο 3 μήνες και στη συνέχεια έφυγαν με προορισμό την Τανζανία για να εργαστούν σε ένα σαφάρι lodge σε ένα ξενοδοχείο μέσα στη ζούγκλα. «Μετά έμεινε έγκυος η Βούλα, πήγαμε στην Ιταλία με στόχο να κάνω τον freelancer και να δοκιμάζω αυτοκίνητα. Μείναμε 6 χρόνια. Η Ιταλία κατά κάποιο τρόπο μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε από το 2016 και μετά να το ξανακάνουμε. Και το 2018 αφήσαμε το διαμέρισμά μας στην Ιταλία, δηλαδή δεν έχουμε σπίτι μέχρι σήμερα», συνεχίζει ο Άκης Τεμπερίδης, που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε 6 ηπείρους με εξαίρεση τη Ανταρκτική. Ήδη άλλωστε από το πρώτο ταξίδι είχαν κάνει περίπου 170.000 χιλιόμετρα σε 1.234 ημέρες σε 66 ή 67 χώρες. Πλέον, στο δεύτερό τους ταξίδι έχουν κάνει άλλα 40.000 χλμ. φτάνοντας συνολικά τις 85 χώρες.