Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και εμείς συντονιζόμαστε -για ακόμα μία φορά- στα ερτζιανά.

Αν είσαι γύρω στα 30 και πάνω, τότε θυμάσαι ακόμα την εποχή που είχες «ραντεβού» με τα FM συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για να ακούσεις τους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που έπαιζαν την αγαπημένη σου μουσική και πολύ πιθανό έπαιρνες τηλέφωνο στο σταθμό για να ζητήσεις το αγαπημένο σου τραγούδι με… αφιέρωση.

Αν είσαι μικρότερος σε ηλικία, όλα αυτά τα βρίσκεις λίγο γλυκανάλατα και ίσως και να αναρωτιέσαι τι είναι τα FM (σοβαρά τώρα;). Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι πλέον ακούμε ραδιόφωνο μέσω ιντέρνετ και αφήνουμε τα ερτζιανά μόνο για το αυτοκίνητο…

Για όσους έχουν βρεθεί πίσω από τα μικρόφωνα των FM ή έστω των ιντερνετικών σταθμών, ξέρουν τη μαγεία του να μπορείς να μιλάς χωρίς να σε βλέπει κανένας και να επικοινωνείς με κόσμο που ίσως και να μη συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου. Και όμως αυτές οι λίγες λέξεις που θα ακούσει από εσένα μπορεί να του αλλάξουν τη ζωή. (Ναι, οκ, όχι πάντα, αλλά συμβαίνει!)

Η φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού γίνεται η παρέα του οδηγού την ώρα που έχει κολλήσει στην κίνηση προς τη δουλειά, αλλά και όλων αυτών που έχουν «εγκλωβιστεί» στο σπίτι τους με αναστολές και τηλεργασίες. Η «φωνή» γίνεται ο φίλος σου και πιάνεις τον εαυτό σου να απαντά σε όσα ακούς. Και ενώ πολλά μπορούμε να πούμε για την ιστορική συμβολή του ραδιοφώνου για την εξέλιξη της κοινωνίας μας (δεν θα το κάνουμε), πάντα μα πάντα, ο πρωταγωνιστής είναι η μουσική. 

Στην εποχή του Youtube και του Spotify έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε το τραγούδι της επιλογής μας, οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε, όμως υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό στο να μην ξέρεις ποιο τραγούδι θα ακολουθήσει και ξαφνικά να παίζει ένα τραγούδι που αγαπούσε και δεν έχεις ακούσει για χρόνια. Αρκεί μια τέτοια στιγμή για να σου φτιάξει τη μέρα.

Άκουσε εδώ τον αγαπημένο μας σταθμό.

Άκουσε εδώ ραδιόφωνικούς σταθμούς από όλη την Ελλάδα. 

Βρες εδώ τις παλιές εκπομπές των Seekers στο BoemRadio.

#We_Are_Seekers