Ξεκίνησε σήμερα 22/1 στην Ελλάδα το LogInItaly, ένα διαδικτυακό αφιέρωμα της Ιταλικής πρεσβείας και του Μορφωτικού Ινστιτούτου στον πολιτισμό, με δράσεις που θα ανανεώνονται συνεχώς έως τις 16 Απριλίου.

Κινηματογράφος, μουσική, design, μόδα, θέατρο, επιστήμη, οινογνωσία, γαστρονομία, τέχνη και λογοτεχνία, όλες οι δράσεις στην διεύθυνση, κατόπιν εγγραφής, https://iicateneonline.gr/.

Φέτος, για τα 700 χρόνια από τον θάνατο του Δάντη, προβλέπεται μεγάλο αφιέρωμα στον μεγαλύτερο ποιητή της Ιταλίας με διαδικτυακές διαλέξεις, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις όλες εμπνευσμένες από την Θεία Κωμωδία.

Την τιμητική του στο LogInItaly θα έχει ακόμη μια φορά ο ιταλικός κινηματογράφος, μέσα από μεγάλα κλασικά έργα και ταινίες νέων δημιουργών, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει εκτενέστερα το ιταλικό σινεμά.

Δεν θα λείψουν, τέλος, αφιερώματα στο ιταλικό θέατρο και στους πιο διάσημους εκπροσώπους του, καθώς και βίντεο εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα και από τις εξαιρετικές γαστρονομικές και οινολογικές προτάσεις της Ιταλίας.

«Το LogInItaly, που πραγματοποιείται χάρη στην σύμπραξη και του Πολιτιστικού Συλλόγου A.I.A.L. της Λέρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ”TempoForte Italia-Ελλάδα”, που η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα προωθεί από το 2017 με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση και αξιοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στον πολιτιστικό τομέα αλλά και για να υποστηρίξει και να προβάλλει τις πολλές δράσεις που υλοποιούν στο χώρο του πολιτισμού δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των δύο χωρών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.