Η βραβευμένη θεατρική παράσταση «Με τη Σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα, που χάρισε στη Μίρκα Παπακωνσταντίνου το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας από τις διακρίσεις του Αθηνοράματος και στον Προμηθέα Αλειφερόπουλο την πρώτη του υποψηφιότητα ως καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, επανέρχεται μέσω worldwide online streaming από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 15, 16 και 17 Ιανουαρίου, για όσους δεν κατάφεραν να την απολαύσουν τις σεζόν 2006-2008, στο θέατρο Βεάκη.

Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα «Με τη Σιωπή», διαδραματίζεται στο αρχοντικό πλούσιων κτηματιών, που το αποκαλούν «τα εφτά μπαλκόνια». Είναι ένα μεταφυσικό παραμύθι, με ηρωίδα την ανύπαντρη Ελισέα, που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της να γυρίσει από την Αμερική, ζώντας περισσότερο στον δικό της φανταστικό κόσμο παρά στην πραγματικότητα, ζώντας το «χθες» και αφήνοντας το «σήμερα» να φεύγει αναξιοποίητο. Σε αυτό το ταξίδι έχει για συντροφιά της τον αυτιστικό ανιψιό.

Το έργο σπάει τα όρια της στενής πραγματικότητας, φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με το εξωπραγματικό, μιλάει για τη διαφορετικότητα, τη σημασία των λέξεων και των εννοιών για έναν άλλο κόσμο, που κατακλύζεται από σιωπές αλλά και ήχους.

Τη διασκευή – σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Καραγέωργος, πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, ‘Αννα Μονογιού, Σταυριάνα Πανδή, Ειρήνη Ράπτη, Σταύρος Μοίρας και Ελένη Αποστολοπούλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, η μουσική του Πάνου Δορμπαράκη, η μουσική επιμέλεια και οι συνθέσεις ήχων του Δημήτρη Ιατρόπουλου και η τηλεσκηνοθεσία του Κυριάκου Καλαματιανού.