Η σειρά κινουμένων σχεδίων που μας έμαθε πως λειτουργεί το σώμα μας επιστρέφει στην ΕΡΤ για να… διδάξει και τις νεότερες γενιές!

Ο Μαέστρος είναι ο εγκέφαλος που δίνει τις εντολές, οι ορμόνες τις μεταφέρουν, τα ένζυμα χτίζουν και προστατεύουν και τους ιούς που συνεχώς παραμονεύουν και είναι λίγοι από τους «χαρακτήρες» της σειράς «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» (Once Upon a Time… Man).

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ιστορική σειρά, που μεγάλωσε γενιές και γενιές μικρών τηλεθεατών έρχεται ξανά στην ΕΡΤ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2. Η σειρά μεταδίδεται σε νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, αλλά στην ίδια ανυπέρβλητη ηχογράφηση με τις αξέχαστες φωνές του Μηνά Χατζησάββα, του Σοφοκλή Πέππα, του Βασίλη Καΐλα, της Ανέττας Παπαθανασίου και άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX:

Η παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων αποτελείται από 26 επεισόδια και είναι γαλλικής παραγωγής. Δημιουργός της ήταν ο Άλμπερτ Μπαρίγιε, ένας Γάλλος καρτουνίστας και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Procidis, η οποία τις περασμένες δεκαετίες παρήγαγε πετυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία.

Η δράση της σειράς επικεντρωνόταν γύρω από μια ομάδα, τον Μαέστρο, τον σοφό δάσκαλο και τους μαθητές του. Από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους λεμφαδένες μέχρι το δέρμα και τα οστά, κάθε επεισόδιο περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και πώς επηρεάζεται αυτό από το περιβάλλον. Η επιτυχία της παιδικής αυτής σειράς ήταν μεγάλη και γι’ αυτό συνέχισε και με άλλες θεματολογίες όπως το διάστημα, η ιστορία κ.λπ.