Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία έχουν πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως “Gluehwein“, που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε την Κυριακή 13/12 και θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Εμείς μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

  • 1 στικ κανέλα
  • ρόδι
  • δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Glühwein

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.