Καινούργιο τραγούδι, με τίτλο «Generation A»

Είναι η πρώτη φορά από την κυκλοφορία, τo 2017, του άλμπουμ «Everything Now» που η μπάντα παρουσιάζει καινούργια μουσική (αν και το 2019, είχαν κυκλοφορήσει μια ερμηνεία του «Baby Mine» για το ριμέικ της ταινίας «Dumbo» της Ντίσνεϊ).

Στο The Late Show, ο Stephen Colbert παρουσίασε το καινούργιο τραγούδι, περιγράφοντάς το σαν κάτι «εμπνευσμένο από το σημερινό κλίμα στη χώρα, με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς τους νέους». Γι’ αυτόν τον λόγο, το βιντεοκλίπ του «Generation A» ανοίγει με έναν μικρούλη ο οποίος, φορώντας καπέλο καουμπόι και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο με κόκκινο μαντήλι, μπαίνει στο στούντιο και μουγκρίζει στο μικρόφωνο «This is generation A! And we’re not gonna wait!». Στο τραγούδι, βουερό ριφ από την ηλεκτρική κιθάρα, κάποιες χορευτικού στυλ φιοριτούρες με συνθεσάιζερ και, στο κλασικό ύφος των Arcade Fire, κάτι στο οποίο μπορεί να κολλήσει κανείς και να το φωνάζει: «I can’t wait, wait, wait, wait, wait, wait/Too little too late!»

Σχετικά με τη δημιουργική δραστηριότητα του συγκροτήματος, δεν υπάρχουν νέα. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Win Butler είχε αναρτήσει ένα γράμμα στο Instagram λέγοντας ότι είχαν ξαναπιάσει το γράψιμο (τραγουδιών) κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, αλλά ως προς το πότε θα κυκλοφορήσει καινούργιο άλμπουμ τους είχε πει «εν καιρώ, όχι σύντομα». Σόλο πρότζεκτς υλοποίησαν διάφορα μέλη των Arcade Fire: τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Win Butler κυκλοφόρησε το «Generations», το τρίτο σόλο άλμπουμ του, ενώ τον ίδιο μήνα ο Richard Reed Parry μοιράστηκε το πρώτο σάουντρακ ταινίας που συνέθεσε (για την ταινία του Jude Law «The Nest»).

Ακούστε το εδώ: