Πού μπορείς να πας και πώς θα συνεχίσεις τα ταξίδια στην Covid-19 εποχή.

Ο κορονοϊός έβαλε φρένο στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, είτε λόγω απαγορεύσεων, είτε λόγω της επιβαρυμένης οικονομικής / ψυχολογικής κατάστασης.

Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας με μάσκες και αντισηπτικά, κάθε χώρα έχει θεσπίσει τους δικούς της νόμους σχετικά με τους ταξιδιώτες που φτάνουν σε αυτήν.

Όμως ας ξεκινήσουμε με τα απλά…

Εκτός και αν η χώρα / πόλη που θες να ταξιδέψεις βρίσκεται σε καραντίνα ή έχει εκδώσει ειδική ταξιδιωτική οδηγία*, τότε μπορείς ακόμα να πας!

Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το αν είσαι διατεθειμένος να φοράς – σχεδόν – πάντα και παντού προστατευτική μάσκα. Α! και ίσως χρειαστεί να κάνεις ένα τεστ αντιγόνων πριν ή/και μετά το ταξίδι σου, για σιγουριά**.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

👆👆👆

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 〽️🔴〽️⭕️ (@seaweedsnack) στις

Όσον αφορά στην Ευρώπη, από την 1η Ιουλίου, η είσοδος στην ΕΕ από πολίτες εκτός ΕΕ επιτρέπεται για χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από το συμβούλιο της ΕΕ και ο κατάλογος αυτός αναθεωρείται κάθε 15 μέρες. Εναπόκειται στα κράτη μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν για τα σύνορά τους.

Εισιτήρια και διαμονή

Αν υποφέρεις από στερητικό σύνδρομο και είσαι αποφασισμένος /η να πάρεις αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα, αυτοκίνητα ακόμα και ποδήλατα για να ταξιδέψεις, τότε είσαι τυχερός/η αφού τόσο τα εισιτήρια για τους πιο δημοφιλής προορισμούς, όσο και οι τιμές ξενοδοχείων / airbnb έχουν πέσει σημαντικά.

Η διαφορά στις τιμές είναι αισθητή και αν έχεις την δυνατότητα, είναι ίσως η ιδανικότερη στιγμή!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Louvre in autumn ❤️🇫🇷#paris #parisvibes #traveltipo #museum #podrozowanie #cestovanie #cestujeme #cestovani #cestovatelka #cestovatel #reisen #traveler #travellovers #travelgram #travetips #travelphotography #sightseeing #travelcovid19 #travelexperience

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη traveltipo.com (@traveltipo) στις

Προορισμός

Διαλέγοντας τον προορισμό σου, καλό θα ήταν πρώτα από όλα να ενημερωθείς για τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας. Αν βρίσκεται στο «κόκκινο» από κρούσματα κορονοϊού, τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς και να διαλέξεις κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο σενάρια.

  • Διάλεξε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς

Με τον περισσότερο κόσμο να μένει σπίτι του, είναι ίσως μια καλή στιγμή να επισκεφθείς έναν προορισμό που συνήθως έχει πολύ (ΠΟΛΥ) κόσμο, μιας και θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Μικρότερες ουρές αναμονής, οικονομικότερα εισιτήρια, πιο άδεια εστιατόρια, περισσότερες επιλογές διαμονής!

  • Διάλεξε ένα απομονωμένο μέρος

Αν θες να ταξιδέψεις, αλλά παράλληλα θες να περιορίσεις το ρίσκο και να έρθεις σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο, διάλεξε ένα απομονωμένο μέρος. Ένα σαλέ σε βουνό. Ένα εξοχικό κάπου μακριά από την πόλη. Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα. Μια σκηνή camping ή ένα RV! Οι επιλογές είναι ατέλειωτες. Έτσι θα αλλάξεις παραστάσεις, θα δεις καινούργια μέρη, ενώ παράλληλα θα κρατάς τις απαραίτητες και – υπεύθυνες – αποστάσεις από τον κόσμο γύρο σου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Cabo Francés Viejo, Dominican Republic Text “TOUR” to (929) 456-4147 for 20% off your next scheduled tour! #covidtravel#travelcovid#cabofrancesviejo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tours Around Our World (@toursaroundourworld) στις

*Θα μάθεις αν η χώρα που θες να επισκεφθείς έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, μέσα από το site της πρεσβείας της.

** Μάθε περισσότερα για την τοπική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας που σε ενδιαφέρει με ένα κλικ εδώ.

Η πλατφόρμα Re-open EU συγκεντρώνει επίσης επικαιροποιημένες πληροφορίες από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

Επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγούνται στις ειδικές ανά χώρα πληροφορίες μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, παρέχοντας ενημερώσεις σχετικά με τα ισχύοντα εθνικά μέτρα, καθώς και πρακτικές πληροφορίες για τους επισκέπτες της εκάστοτε χώρας.