Το Breast Cancer Awareness Month είναι μια διεθνής εκστρατεία για την υγεία, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης όλου του πληθυσμού, γυναικών και ανδρών, για τον Καρκίνο του Μαστού και την αρωγή στην έρευνα για τα αίτια, την πρόληψη και τη θεραπεία του.

Η παγκόσμια αυτή εκστρατεία εκτός από πληροφόρηση, προσφέρει και υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν πληγεί από τον καρκίνο του μαστού.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος συμμετέχει με μια απλή, αλλά συνάμα πολύ σημαντική ενέργεια που στοχεύει στην πρόληψη που μπορεί να κάνει μια γυναίκα: την αυτοεξέταση του στήθους της.

Όπως λέει ο κ. Χριστόπουλος: «Η αυτοεξέταση μαστού θεωρείται η πιο απλή αλλά σημαντική ενέργεια που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Γι’ αυτό, έχουμε ετοιμάσει έναν απλό οδηγό με αναλυτική παρουσίαση των σταδίων που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα για να εξετάσει το στήθος της, σε εύληπτη γλώσσα και με συνοδεία επεξηγηματικών εικόνων, για την καλύτερη και πιο εύκολη κατανόηση της διαδικασίας.

Είναι σε μορφή pdf αρχείου και θα το αποστείλουμε με email σε γυναίκες και άνδρες που μας έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ενημερώνονται από εμάς, για θέματα υγείας.

Το μήνυμά μας αυτό είναι επιλογή μας να το στείλουμε, εκτός από τις γυναίκες-φίλους μας και στους άνδρες-φίλους μας, γιατί θεωρούμε ότι, η υγεία της γυναίκας (μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, αδελφή, κόρη, φίλη) δεν είναι ατομική της υπόθεση.

Εξάλλου, έτσι μπορούμε να δείξουμε το πόσο πολύ τις αγαπάμε.

Τον οδηγό αλλά και οδηγίες για τον έλεγχο που πρέπει να κάνει ανά ηλικία κάθε γυναίκα, τα έχουμε βάλει και στο εξειδικευμένο site μας www.αυξητικηστηθους.com απ’ όπου μπορεί η κάθε γυναίκα να το αποθηκεύσει και να το εκτυπώσει, για να το έχει όποτε το χρειαστεί στη διάθεσή της, δίπλα της, για να το συμβουλεύεται.»

Είναι αλήθεια ότι οι απλές αυτές οδηγίες, εκτυπωμένες σε απλό χαρτί ή και, με μόνη ενέργεια, την αποστολή ενός email που θα περιέχει το συγκεκριμένο αρχείο, ίσως είναι το σημαντικότερο δώρο ζωής που θα έχει κάνει η κάθε γυναίκα στον εαυτόν της αλλά και, ο καθένας και η καθεμιά, προς τη γυναίκα που αγαπάει και σέβεται. Και μακάρι αυτό το δώρο να αποδειχθεί άχρηστο με το πέρασμα του χρόνου.

Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε, να το “κατεβάσετε” και να το αποθηκεύσετε στο https://www.αυξητικηστηθους.com στη σελίδα “ΧΡΗΣΙΜΑ DOWNLOADS”.

Όποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματεία στο ιατρείο του κ. Χριστόπουλου, στο τηλέφωνο 210-6985678 ή στο email: anaplasis@a-a.gr

Ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία, ας χρησιμοποιήσουμε τον Οδηγό Αυτοεξέτασης Μαστού κι ας μεταδώσουμε το μήνυμα ευαισθητοποίησης του Breast Cancer Awareness Month.