21:00 ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ

Ο Βασιλάκης και ο Μάνος εργάζονται υπάλληλοι σ’ έναν εκδοτικό οίκο. Ο Βασιλάκης, όμως, είναι φανατικός δεξιός και ο Μάνος εξ ίσου φανατικός αριστερός. Αυτές οι ριζικά αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις τους έχουν ως αποτέλεσμα να τσακώνονται διαρκώς.

Κάποια μέρα, από το χωριό του Βασιλάκη, καταφτάνουν στην Αθήνα η μητέρα του και η αδελφή του Ντίνα. Η Ντίνα, κοπέλα πολύ μοντέρνα και αριστερής ιδεολογίας, γνωρίζεται με τον Μάνο και αποφασίζουν να παντρευτούν. Όμως, όταν αναγγέλλουν την απόφασή τους στον Βασιλάκη, ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. Ωστόσο, η μοίρα του επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη όταν το “δικό του” πάντα άτυχο λαχείο, γίνεται “τυχερό” καθώς το αγοράζει ο Μάνος που θα κερδίσει έτσι ένα μεγάλο ποσό. Ο Βασιλάκης, κυριολεκτικά, με τα νέα του λαχείου θα τρελαθεί. Η επάνοδός του από το τρελάδικο θα τον φέρει με καταστάσεις κυριολεκτικά “τρελές”.

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής του 1969, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Έλενα Ναθαναήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τασσώ Καββαδία, Ελένη Ζαφειρίου, Περικλής Χριστοφορίδης, Χρήστος Δοξαράς, Νάσος Κεδράκας, Γιούλη Σταμουλάκη

22:50 Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Δύο παιδικοί φίλοι, ο γερμανός δόκιμος Έρικ Φον Άουερ και ο έλληνας δόκιμος Παύλος Δελής, συναντώνται για πρώτη φορά μετά από χρόνια, λίγο πριν τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, όταν ο Έρικ έρχεται στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του, που υπηρετεί στην γερμανική πρεσβεία. Ο ‘Ερικ ωστόσο, επιδιώκει και μία συνάντηση με την αδελφή του Παύλου, την Μαρίνα, με την οποία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος, χωρίς να το ξέρει ο φίλος του.

Η δεύτερη συνάντησή τους, όμως, είναι μοιραία. Οι Γερμανοί έχουν καταλάβει την Ελλάδα και οι στιγμές είναι τραγικές για τους ελεύθερους λαούς. Στη Μεσόγειο, τόπο ναυτικής γιγαντομαχίας, οι δύο πρώην φίλοι βρίσκονται πολλές φορές αντιμέτωποι. Ο Παύλος, τώρα, μισεί τον Έρικ επειδή είναι εχθρός της πατρίδας του, αλλά και επειδή έχει πάρει την αδελφή του, προκαλώντας έτσι τον θάνατο.

Πολεμική δραματική περιπέτεια ελληνικής παραγωγής 1970, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Πρέκας, Κώστας Καρράς, Όλγα Πολίτου, Σοφία Ρούμπου, Λυκούργος Καλλέργης, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Βελέντζας