Με 30% πληρότητα λειτουργούν πλέον χειμερινά σινεμά, θέατρα και μουσικές σκηνές – Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Με μόλις 30% πληρότητα καλούνται να επαναλειτουργήσουν οι χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, όπως και οι κλειστοί θεατρικοί χώροι και οι μουσικές σκηνές. Όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία των ανοιχτών επιχειρήσεων και τη συμβολή τους στη γενικότερη οικονομία, όμως η ανθρώπινη ζωή και υγεία έχει προτεραιότητα, αν ο κόσμος αργο… πεθαίνει από την πανδημία, η καλή οικονομία χάνει κάπως την αίγλη της.

Τα νέα μέτρα και κανόνες που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ορίζουν καθεστώς αυξημένης επιτήρησης – και καλά κάνουν. Αυτό, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου για τις χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες. Ενώ, συστήνεται να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους και φυσικά η απολύμανση των χώρων από πλευράς των επαγγελματιών.

Ως τελευταία ημέρα λειτουργίας σε ανοικτούς χώρους έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου.

Ο σχετικός χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με τα μέτρα που ισχύουν στις περιφέρειες της χώρας είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19.gov.gr και θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.