Το μέλι είναι ο καθημερινός σύμαχος της υγείας μας.

Είναι το «φάρμακο» της φύσης και το «μυστικό» ομορφιάς των… παλιών.

Το «νέκταρ των θεών», δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση που έχει την δυνατότητα να δρα συμπληρωματικά βοηθώντας τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες.

Οι γιαγιάδες το βάζανε στο τσάι, στο γάλα, αλλά και στις «μάσκες» ομορφιάς που κάνανε στα κρυφά για να μη τις δει κανένας. Οι παπούδες τρώγανε μια κουταλιά μέλι κάθε πρωί πριν πάνε στη δουλειά και όταν τα εγγόνια ήταν στο σπίτι… τους σερβίρανε φρεσκοψημένο ψωμί με λίγο μέλι από πάνω. Ακόμα και τώρα, αν ρωτήσετε οποιοδήποτε διατροφολόγο είναι το «μαγικό» πρωινό που θα προτείνει!

Η ιστορία του μελιού στην Ελλάδα φτάνει στα αρχαία χρόνια και δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που να μην έχει μελίσσια…

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού. 

Διατροφικά στοιχεία

Τα κύρια διατροφικά συστατικά του είναι οι υδατάνθρακες (γλυκόζη και φρουκτόζη), οι πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, ένζυμα, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο) και νερό. Όσον αφορά τη θερμιδική του αξία, μία κουταλιά, που ισοδυναμεί με περίπου 21 γρ., δίνει περίπου 64 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης έχει 84 θερμίδες… και σαφώς χαμηλότερη διατροφική αξία.


Το «Μέλι για το καλό» προέρχεται από μέλισσες που ‘τρυγυρνούν’ κοντά στη Χαλκίδα, σε βουνά που είναι γεμάτα με πεύκα και θυμάρια κάτι που δίνει στο μέλι, το χαρακτηριστικό βαθύ χρυσό χρώμα και την πλούσια γεύση του.

«Μέλι για το καλό»

Για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

  • Email: anastasiosd@hotmail.com
  • Τηλέφωνο: 697 00 72 620
  • FB / Instagram: ianastasis