Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή, σε μια ιστορική ημέρα για την ελληνική Δικαιοσύνη, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετά από μια πολύκροτη δίκη που διήρκησε 5,5 χρόνια, όσοι αγωνίστηκαν για την καταδίκη του νεοναζιστικού κόμματος σήμερα παίρνουν μια ανάσα.

Η δικαιοσύνη απάντησε στο νομικό ερώτημα «Αθώοι ή Ένοχοι» αν και όσον αφορά στην κοινή γνώμη η απάντηση είχε ήδη δοθεί, με το #Δεν_είναι_αθώοι να ακούγεται δυνατά σε όλη την Ευρώπη.

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής!

Όμως, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να φτάσουν οι ένοχοι, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Και να μείνουν εκεί.

Υπάρχει πολύς δρόμος, γιατί πέρα από το κεφάλι του φιδιού, κάτι πρέπει να γίνει και με όσους τους υποστήριξαν, με ψήφο ή κάνοντας απλά τα στραβά μάτια.

Η απόφαση του δικαστηρίου

  • Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής.
  • Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής, κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
  • Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα).
  • Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • Ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα ο Ρουπακιάς
  • Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο.

«Δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη»

Αυτές είναι οι μόνες τρεις λέξεις που είπε η Μάγδα Φύσσα πηγαίνοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Τώρα αυτή η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί και στην πράξη.

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι πιο δυνατές εικόνες του twitter από τη σημερινή ημέρα

 

 

 

Δεν μας ανήκουν οι φωτογραφίες αυτής της δημοσίευσης. Τα credits για τις φωτογραφίες σε όσους τους ανήκουν.