Το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και ελπίζω, ότι αύριο θα το φωνάξουμε νιώθοντας δικαίωση και όχι αγανάκτηση.

Δεν ξέρω γιατί κάθε φορά μου σκέφτομαι και γράφω για τη Χρυσή Αυγή νιώθω αυτή την απέραντη στεναχώρια. Πόσα στραβά κρύβουμε κάτω από το «χαλάκι» σαν κοινωνία για να γίνει η Ελλάδα «φωλιά» για ναζιστές…

Πλέον, επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει φτάσει η στιγμή για την απόφαση της Δικαιοσύνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αύριο, στις 7 Οκτωβρίου, στις 9:00 το πρωί, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση της απόφασης και οι χιλιάδες κόσμου που θα έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο Εφετείο θα πάρουν μια ανάσα δικαίωσης. Ή θα ραγίσει η καρδιά τους/μας, που το σύστημα τους/μας νίκησε. Γιατί κακά τα ψέματα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Η απόφαση θα είναι ιστορική.

Αν το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφανθεί υπέρ της ενοχής των κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση, τότε θα μιλάμε για μία δίκη που αντίστοιχη της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία. Η απόδοση δικαιοσύνης ασφαλώς, πρωτίστως αφορά τα θύματα της βίας και του μίσους, αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας μας.

Σε όλη την Ευρώπη, μεγαλώνει και το κίνημα υπέρ της καταδίκης των μελών της ΧΑ. Το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» μεταδίδεται από γωνιά σε γωνιά, με τον κόσμο να ενώνει τη φωνή του κατά του φασισμού, κατά του μίσους και του τρόμου που πρεσβεύει.

Λίγες ώρες έχουν μείνει για την ετυμηγορία με το μυαλό μας και την καρδιά μας να βρίσκεται δίπλα στη μάνα του Παύλου Φύσσα, στη μάνα του Μάνου Καπελώνη, στη μάνα του Σαχζάν Λουκμάν. Δίπλα σε όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους από χέρια νεοναζιστών στο βωμό του φασισμού.

Διαβάστε επίσης: