Ακόμα και 5 λεπτά την ημέρα καθημερινά, σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας, το οποίο θα το διαπιστώσετε από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Σύμφωνα με το omned, οι ειδικοί επισημαίνουν πως όταν επιλέγεις να γυμναστείς προς το τέλος της ημέρας, συνήθως καταλήγεις να το αναβάλεις. Αντίθετα τονίζουν πόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό μας να ξεκινάμε την άσκηση πριν τις 9 το πρωί.

Βάλε κι εσύ από αύριο την πρωινή άσκηση στη ζωή σου…

1) Λιγότεροι περισπασμοί

Τις πρώτες πρωινές ώρες έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να γυμναστείς. Επιπλέον έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες διάσπασης από καταιγισμό μηνυμάτων ή εισερχόμενων κλήσεων.

2) Μειωμένη όρεξη

Μια προπόνηση το πρωί βοηθά να μειώσεις την επιθυμία ορισμένων τροφίμων. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσε ότι 45 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης το πρωί μειώνει στην πραγματικότητα τη συναισθηματική ανταπόκριση ενός ατόμου στις εικόνες των τροφίμων. Όχι μόνο οι συμμετέχοντες ήταν λιγότερο πειρασμένοι, αλλά δεν έτρωγαν περισσότερο φαγητό για να αντισταθμίσουν τις επιπλέον θερμίδες που έκαψαν κατά την άσκηση.

3) Αύξηση καύσης λίπους

Η άσκηση με άδειο στομάχι μερικές φορές αναφέρεται ως “η cardio νηστεία “. Δεν είναι κατάλληλη για όλους, αλλά αν ο στόχος σου είναι η απώλεια βάρους, τότε θα βοηθούσε. Σε μια μελέτη 10 ανδρών, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, αποδείχθηκε πως η σωματική άσκηση πριν από το πρωινό καίει έως και 20% περισσότερο λίπος σε σύγκριση με το απόγευμα ή το βράδυ.

4) Αύξηση της μυϊκής μάζας

Η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και βοηθά το σώμα σου να ανακάμψει μετά από μια προπόνηση. Αυξάνει τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των ιστών και αλληλεπιδρά με πυρηνικούς υποδοχείς στο DNA, διεγείροντας τη σύνθεση πρωτεϊνών. Επίσης αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, η οποία είναι απαραίτητη για την επισκευή των μυών. Τα επίπεδα τεστοστερόνης σου είναι υψηλότερα κατά την αφύπνιση, οπότε μια πρωινή προπόνηση είναι πάντα καλύτερη επιλογή.