Ο Adam Lambert τραγουδάει με τους Queen και ο Freddie πρέπει να αισθάνεται περήφανος με τον «χαμούλη» που έκανε ο Adam πάνω στην σκηνή τραγουδώντας στην Οσάκα… αν και το μπλουζάκι που φοράει απαιτεί την επέμβαση του fashion police…

Πρόκειται για μία «πρώτη ματιά» του «I Was Born To Love You» από μια συναυλία του Αυγούστου 2014 στο φεστιβάλ Summer Sonic στην Οζάκα της Ιαπωνίας, καθώς το περιεχόμενο άλμπουμ των συναυλιών των Queen και του Adam Lambert «Live Around The World» θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Το τραγούδι εμφανίστηκε αρχικά στο σόλο LP του Freddie Mercury που κυκλοφόρησε το 1985, με τίτλο «Bad Bad Guy», αλλά οι Queen το συμπεριέλαβαν 10 χρόνια αργότερα στο «Made In Heaven». «Είχα μια εμμονή με το τραγούδι αυτό και είχα την ιδέα να φτιάξω μια νέα εκδοχή του, προσομοιώνοντας πώς θα ακούγονταν αν είχαμε τη δυνατότητα να το παίξουμε ζωντανά με τον Freddie στη σκηνή», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Brian May. «Έτσι, η έκδοση των Queen δημιουργήθηκε ως ένα “εικονικό” ζωντανό κομμάτι, χρησιμοποιώντας τα θεαματικά φωνητικά του Freddie ως βάση».

«Ο Roger Taylor, ο John Deacon κι εγώ παίξαμε τα μέρη μας ζωντανά», συνέχισε, «σε ένα αναθεωρημένο πρότυπο που έβαλα μαζί – συμπληρώνοντας με μερικές προσθήκες στο ρυθμό, με τα φωνητικά του Freddie και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι ήταν μια ζωντανή ηχογράφηση. Δεν γνωρίζαμε ότι χρόνια αργότερα θα είχαμε την ευκαιρία με τον Adam να φέρουμε αυτήν την εκδοχή ζωντανά στη σκηνή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκδοση των Queen το 1995 δεν έκανε μεγάλη εντύπωση στην Αμερική, αλλά το ιαπωνικό κοινό την αγκάλιασε, αφού εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση μπύρας και ως θέμα μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτό ενέπνευσε τους Queen και τον Adam Lambert να το παίξουν στις 14 Αυγούστου 2014 σε μια συναυλία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας προτού το παίξουν δύο μέρες αργότερα στο φεστιβάλ Summer Sonic στην Οζάκα της Ιαπωνίας. Αυτή είναι η έκδοση που περιλαμβάνεται στο «Live Around The World».

Το συγκρότημα και ο Adam είχαν ανακοινώσει περιοδεία στην Ευρώπη για το καλοκαίρι που μας πέρασε, η οποία αναβλήθηκε λόγω της Covid-19. Έτσι την μετέθεσαν για το καλοκαίρι του 2021.

Δείτε την original εκδοχή: