Με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών ξεκίνησε η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας, μέσω live streaming.

Μέχρι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα προβάλλονται στο κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube, 41 μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις ανοιχτές για όλους τους θεατές, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση εδώ:

Πρόκειται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του προγράμματος “Καλοκαιρι 2020” της Περιφερειας, οι οποίες ανεστάλησαν στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ λογω της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας ως βασική πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας, κατάρτισε ένα πλουραλιστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα 140 εκδηλώσεων, υπό την επιμέλεια της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χ. Ρώμα. Ωστόσο, με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ανεστάλη η πραγματοποίηση ενός αριθμού εκδηλώσεων σε φυσικούς χώρους, με την παρουσία θεατών.

Στη συνέχεια και με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, επελέγη η λύση της live streaming προβολής των εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συνεχιστεί η στήριξη των εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Σε μήνυμα του, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «με καινοτόμες πρωτοβουλίες, εναρμονισμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, στηρίζουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, όπως είχαμε δεσμευτεί. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο λόγω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».