Ήταν μια συνηθισμένη Τρίτη, λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν το αεροσκάφος της American Airlines με 92 επιβαίνοντες έπεσε στο βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Λίγα λεπτά αργότερα, εκατομμύρια τηλεθεατές βλέπουν ζωντανά στην τηλεόραση ένα δεύτερο αεροσκάφος να χτυπάει το νότιο πύργο και σχεδόν μισή ώρα αργότερα, ένα τρίτο αεροσκάφος πέφτει στο Πεντάγωνο.

Λίγο αργότερα, γίνεται γνωστό ότι τέταρτο αεροσκάφος έπεσε στην Πενσιλβάνια και πιθανολογείτε πως είχε ως προορισμό τον Λευκό Οίκο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και εμείς βρισκόμαστε μπροστά από τις τηλεοράσεις μας και το βλέπουμε ζωντανά, σε παγκόσμια μετάδοση. Είδαμε τη σκόνη να γεμίζει την ατμόσφαιρα, τα συντρίμμια να καταπλακώνουν ανθρώπους, είδαμε κυριολεκτικά χιλιάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Το πιο σοκαριστικό reality.

Συνολικά, 2.996 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα και χιλιάδες οικογένειες έχασαν, μητέρα, πατέρα, αδέρφια και αγαπημένους. Τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις κλήσεις τους στην Άμεση Δράση προκαλούν ακόμα ανατριχίλα. Ήταν μια τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 έχει μείνει στην ιστορία σαν η ημέρα που «πάγωσε» ο πλανήτης.

Ο τρόπος που ταξιδεύουμε άλλαξε, ο φόβος ήρθε και έμεινε δίπλα μας, οι λέξεις «τρομοκρατική ενέργεια» μπήκε για τα καλά στο λεξιλόγιο μας και οι πολεμικές ιαχές «εκδίκησης» προκάλεσαν νέες ανυπολόγιστες τραγωδίες.

Το σημείο που δέσποζαν οι εμβληματικοί Δίδυμοι Πύργοι, έγινε το Σημείο Μηδέν και όσοι έχουν καταφέρει να το επισκεφθούν αποτίουν φόρο τιμής στις ψυχές που μια μέρα σαν όλες τις άλλες βρήκαν τραγικό τέλος.

Μια μέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

#We_Are_Seekers