Η Αθήνα στη 2η θέση της λίστας του European Best Destinations.

Ο 2ος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2020 αναδείχθηκε η Αθήνα, στην ψηφοφορία της πλατφόρμας για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.

Όπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 11η χρονιά, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία και στην ψηφοφορία για τον «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό για το 2020», συμμετείχαν πάνω από 600.000 άτομα.

Στην ιστοσελίδα του European Best Destinations, η Αθήνα περιγράφεται ως «μια πόλη σε διαρκή εξέλιξη» και ως ένα «δυναμικό, ζωντανό και λαμπερό υπαίθριο μουσείο».

«Η παράδοση συναντά το μοντερνισμό σε μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ», αναφέρει το κείμενο του European Best Destinations και συνεχίζει:

«Ένας πνευματικός φάρος του αρχαίου κόσμου, με θεαματικά μεσογειακά τοπία που λούζονται στο φημισμένο φως, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις, έντονη νυχτερινή ζωή, δημιουργικά vibes και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή». Η λίστα του EBD περιλαμβάνει προορισμούς για κάθε γούστο.