Καταρρίπτουμε μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για τα ταξίδια!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα ταξίδια. «Ανοίγουν» το μυαλό. Μας βοηθούν να μάθουμε τον κόσμο γύρω μας. Προσφέρουν νέες εμπειρίες, νέες γεύσεις και εικόνες. Μας μαθαίνουν πως είμαστε -και πως να είμαστε- πολίτες του κόσμου.

Τα ταξίδια είναι ένα όνειρο για τους περισσότερους από εμάς, όμως υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που φοβίζουν τους περισσότερους. Εμείς είμαστε εδώ για να τους καταρρίψουμε!

Μύθος 1: Τα ταξίδια είναι ακριβά

Όλα είναι θέμα επιλογών! Ναι, προφανώς αν θέλεις να κάνεις το γύρο του κόσμου ή να ταξιδέψεις στη Νέα Υόρκη την ημέρα των Χριστουγέννων θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδεύεις πιο οικονομικά.

Αν ψάχννεις για φτηνά αεροπορικά και είσαι ευέλικτος με τις ημερομηνίες. Αν επιλέγεις να ταξιδεύεις off season. Αν κάνεις έρευνα για να βρεις δωρεάν δραστηριότητες / ξεναγήσεις / ημέρες με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία, τότε θα ξοδεύεις πολύ λιγότερα χρήματα σε κάθε ταξίδι. Επίσης, αν κοιτάν για τα πιο φθηνά εισιτήρια χωρίς να σε ενδιαφέρει τόσο ο προορισμός, θα μπορείς να ταξιδεύεις με ελάχιστα χρήματα, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου!

Μύθος 2: Τα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής είναι πιο ακριβά

Εξαρτάται! Σύμφωνα με έρευνες, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις φθηνότερες τιμές 6-8 βδομάδες πριν από το ταξίδι σου, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορείς να βρεις μέχρι και 50% έκπτωση σε εισιτήρια και πακέτα διακοπών την τελευταία στιγμή, συνήθως όταν υπάρχουν ακυρώσεις.

Μύθος 3: Αν κοιμηθείς στο αεροπλάνο δεν θα νιώσεις jet lag

Αυτό δεν ισχύει γιατί πολύ απλά το jet lag δεν προκαλείται από έλλειψη ύπνου. Πρόκειται για μια προσωρινή διαταραχή που προκαλείται όταν απορρυθμίζεται το εσωτερικό ρολόι του σώματος, όταν δηλαδή κάποιος ταξιδεύει σε διαφορετικές ζώνες ώρας. Όσο περισσότερες είναι αυτές, τόσο πιο πιθανό να εμφανιστεί το jet lag.

Αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει, ωστόσο, είναι να προσαρμόσεις το πρόγραμμα ύπνου σου σε ώρα προορισμού λίγες μέρες πριν από το ταξίδι.

Μύθος 4: Αν πας στα αξιοθέατα την ώρα που ανοίγουν, θα αποφύγεις τις ουρές

Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τα πλήθη σε πολυσύχναστα αξιοθέατα είναι να κόψεις εισιτήρια ηλεκτρονικά ή να βγάλεις «πάσο» για πολλά αξιοθέατα, όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Το ξυπνήσεις πολύ νωρίς για να επισκεφθείς διάσημα αξιοθέατα, είναι μία επιλογή φυσικά, αλλά δεν είναι «σίγουρη», καθώς πολλοί θα κάνουν το ίδιο με σένα. Και θα έχεις ξεκινήσει την ημέρα σου «στο τρέξιμο».

Μύθος 5: Είναι επικίνδυνο να ταξιδεύεις μόνος

Αν έχεις κοινή λογική και αποφεύγεις επικίνδυνες καταστάσεις, τότε το να ταξιδεύεις μόνος δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να ταξιδεύεις με το ταίρι σου ή με παρέα. Ατυχήματα ή δυσάρεστα περιστατικά μπορούν να τύχουν σε όλους. Κάνε προετοιμασία και έρευνα για τον προορισμό σου και απόλαυσε το. Συνήθως, όσοι έχουν ταξιδέψει μόνοι, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους.