Στα «παλιά τα χρόνια» εκτός από τσελεμεντέδες κυκλοφορούσαν και βιβλία με συνταγές για «κοκτέιλ» πάρτυ και τραπεζώματα με περίτεχνα κομμένα λαχανικά και «βαριές» τάρτες.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι τάρτες είναι πάντα καλοδεχούμενες, αλλά αν ένας millenial θέλει να κάνει ένα «ενήλικο» κάλεσμα στο σπίτι του, αυτό που χρειάζεται / πρέπει / αρκεί να σερβίρει είναι ένα «σακουτερί» (charcuterie), ένα πλατό τυριών και αλλαντικών δηλαδή με όλα τα εξτραδάκια.

Μια μικρή παρέα που μαζεύεται ξαφνικά θα μείνει ικανοποιημένη με ένα απλό πλατό με λίγα αλλαντικά και τυριά. Όμως αν κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του, πρέπει να προσθέσει κριτσίνια, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ποικιλία τυριών και αλλαντικών… και κάτι σε chutney, μαρμελάδα, μέλι….

Το σωστό το πλατό θέλει τέχνη, φαντασία και μία επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση. Ευτυχώς, τα σακουτερί είναι τεράστια τάση στο instagram αυτή την περίοδο, οπότε μπορεί ο καθένας να πάρει «μαθήματα».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το Instagram και «κλέψτε» ιδέες για το δικό σας πλατό.