Τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, από τα πιο λαμπρά μυαλά της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και καθηγητή στο Μ.Ι.Τ.,  τίμησε ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που ξεκίνησε το 2014.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο για τη ζωή και την πορεία  του Κ. Δασκαλάκη στον θαυμαστό κόσμο της  τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνέχεια ο Δασκαλάκης απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που είχαν στείλει 1.200 μαθητές και  φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Συντονιστής και παρουσιαστής  ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.

Στην κατάμεστη Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»  κυριάρχησε με την παρουσία της η νέα γενιά και οι νέοι  επιστήμονες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, η  Πρόεδρος  Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού  Κέντρου Δελφών Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, η Πρόεδρος του Συλλόγου  Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου. Παραβρέθηκαν επίσης διακεκριμένοι  άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΚΛΗΣ
ΑΛΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΚΑΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Φρυνίχου 9 – 105 58 ΑΘΗΝΑ-Τηλ: 210- 3312781-5 –e-mail: friendseccdelphi@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.eccd.gr, Facebook:https://www.facebook.com/friendsECCD/