Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και παρά την έντονη βροχόπτωση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος φωτίστηκε και σήμανε την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη!!

«Απόψε φωτίζεται η πρωτεύουσα και είμαστε χαρούμενοι γιατί πέρα από το Σύνταγμα και τους μεγάλους δρόμους του κέντρου, παίρνουν λάμψη από τις γιορτές και δεκάδες δρόμοι και πλατείες που για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένοι. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για το κέντρο. Είναι και για τις γειτονιές της Αθήνας και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Να φτάσουμε στο σημείο να φωτίζεται και να στολίζεται στις γιορτές κάθε γωνιά της πόλης. Ας κάνουμε μία παύση και ας δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να απολαύσουν τις γιορτές, το μήνυμά τους και τις στιγμές τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σημαίνοντας την έναρξη των γιορτών.

Photo Credit: Amna.gr

Η δυνατή βροχή δεν πτόησε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα, για την πολυαναμενόμενη φωταγώγηση της πόλης και το άναμμα του εντυπωσιακού φυσικού δέντρου που ήρθε από το Καρπενήσσι και έχει ύψος 17 μέτρων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ζέτα Μακρυπούλια και στη σκηνή ανέβηκαν, μαζί με την Athens Big Band, η Idra Kayne, ο Ίαν Στρατής και η Έλενα Παπαρίζου που τραγούδησαν για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε!

Φυσικά το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, το φαντασμαγορικό projection mapping, του κτηρίου της της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά στη χώρα μας.

*Credit κεντρικής φωτογραφίας: Πρακτορείο Ευρωκίνιση