Η επιστήμη έχει προχωρήσει, ας ακολουθήσει και η κοινωνία, είναι το μότο των εκδηλώσεων «I’m Positive», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου στις 13 και 14 Νοεμβρίου θα ακουστούν οι θετικές φωνές. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει στο φως, για δεύτερη χρονιά στη σκηνή της Στέγης, κοινωνικές ομάδες που ωθούνται στο περιθώριο.

   «Γνωρίζετε ότι o HIV είναι πλέον μια χρόνια πάθηση; Γνωρίζετε ότι τα οροθετικά άτομα που παίρνουν σωστά τη θεραπεία τους είναι αδύνατο να μεταδώσουν τον ιό; Ότι υπάρχει μια προφυλακτική θεραπεία που προστατεύει από τον HIV;» είναι κομβικά ερωτήματα στις εκδηλώσεις, που ξεκινούν με κινηματογραφικές προβολές και συζήτηση για σχολεία. Παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της κοινότητας των οροθετικών για θέματα σεξουαλικής υγείας, για τις προκλήσεις και προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, αλλά και τη σημασία της αποδοχής.

   Στις 14 Νοεμβρίου, η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, αποκτά φέτος διεθνή εμβέλεια, καθώς στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα φιλοξενηθούν ο Dr Demetre Daskalakis, αναπληρωτής επίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στο Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης, και ο Bruce Richman, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Εκστρατείας «Prevention Access Campaign».

   Μαζί τους, συμμετέχουν οι πρωταγωνιστές των ιστοριών: ο σύζυγος του Demetre, Michael Macneal, o Ραφαήλ Μπιλίδας (υπεύθυνος επικοινωνίας του Athens Pride) και η μητέρα του, Κωνσταντίνα Παλυβού, η ‘Αννα Κουρουπού (διευθύντρια του Red Umbrella Athens) και ο Νίκος Φιτσιάλος (υπεύθυνος street-work της «Θετικής Φωνής»).

   Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη Σοφία Ρομπόλη.