Μετά από 20 χρόνια πορείας, ο σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη Zac Posen κλείνει το επώνυμο brand του.

Η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι ετικέτες μόδας, House of Z και Z Spoke, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα τερματίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, που ξεκίνησαν το 2001.

Το διοικητικό συμβούλιο του brand Posen «μετά από μια αναλυτική επισκόπηση της στρατηγικής και των οικονομικών της επιχείρησης και τα ανησυχητικά αποτελέσματα στις πωλήσεις αποφάσισε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τις δραστηριότητές του» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στην εξαιρετική μας ομάδα και σε όλους όσοι έμειναν μαζί μου και με το εμπορικό σήμα» δήλωσε ο Posen επικαλούμενος ως αιτία της συγκεκριμένης απόφασης τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις πωλήσεις λιανικής. «Είμαστε απογοητευμένοι που αυτές, οι προσπάθειες δεν ήταν επιτυχείς και βαθιά λυπημένοι που το ταξίδι των 20 ετών έχει τελειώσει» πρόσθεσε.

https://youtu.be/rHa95m7rtk8

Στον Zac Posen έχει απονεμηθεί το βραβείο Perry Ellis για Γυναικεία Σειρά Ενδυμάτων από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Στις πελάτισσες του brand περιλαμβάνονται η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, οι ηθοποιοί Γκουίνεθ Πάλτροου και Ναόμι Γουότς.

Ο σχεδιαστής μόδας έχει κάνει εμφανίσεις στην ταινία Ocean’s Eight, στη σειρά Ugly Betty και ήταν προσκεκλημένος κριτής στο Project Runway για περισσότερο από 10 χρόνια.

Ντοκιμαντέρ με θέμα το έργο του με τίτλο «House of Z» κυκλοφόρησε το 2017.