Είναι η μέρα των νεκρών των Αμερικανών. Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά. Η γιορτή αυτή θυμίζει τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά, ενώ ήδη ο Τραμπ με τη Μελάνια γέμισαν κολοκύθες τον Λευκό Οίκο. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Αυτό το στοιχείο της γιορτής υιοθετούμε στην Ελλάδα.

Η καλύτερη Halloween μεταμφίεση κερδίζει διανυκτέρευση στο Hilton
Πολλά είναι τα πάρτι που διοργανώνονται στην Αθήνα για το Halloween, ωστόσο τρία από αυτά θα μάς κάνουν να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

«Halloween Party» στο Galaxy Bar του Hilton Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Το πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας γίνεται dark και στοιχειώνει για ένα βράδυ. Σκελετοί και dead ατμόσφαιρα σε μία από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης. Το roof bar του Hilton διοργανώνει ένα άκρως… τρομακτικό πάρτι με θέα στη πόλη, σπέσιαλ dj sets και halloween κοκτέιλ ειδικά για τη βραδιά. Η καλύτερη μεταμφίεση κερδίζει μία διανυκτέρευση 2 ατόμων σε ένα executive δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη στο Hilton Αθηνών. Από τις 21:30 | Eίσοδος ελεύθερη

«Joker’s Halloween Party» στο Ρομάντσο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Το «Ρομάντσο» διοργανώνει το κατάλληλο πάρτι για όσους αισθάνονται μόνοι και τα βλέπουν όλα μαύρα. «Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο κι αν δεν προλαβαίνετε, ο ίδιος ο Τζόκερ θα το ζωγραφίσει για εσάς». Στο χώρο φυσικά και … δυσάρεστες εκπλήξεις, λόγω της ημέρας, όπως ένα φρικαλέο photo booth. Στα ντεκς οι Roman & Saradis, Bekha Mujiri και ο G. Dimitrakopoulos. Έναρξη: 22:00 / Eίσοδος ελεύθερη

Halloween στην Τεχνόπολη
«Horror After Dark» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου
Ενα late night event στον βιομηχανικό χώρο της Τεχνόπολης που φιλοδοξεί να είναι απολύτως τρομακτικό. Τις μουσικές θα αναλάβει ειδικά για τη βραδιά η διάσημη βρετανίδα dj και ραδιοφωνική παραγωγός Jamz Supernova, ενώ για αρχή στα ντεκς θα είναι ο Στέφανος Τσιτσόπουλος. Εξειδικευμένοι μακιγιέρ θα αναλάβουν τις μεταμορφώσεις ενώ η ομάδα «Larp Project: Athens!» έχει ετοιμάσει ένα παιχνίδι ρόλων βγαλμένο από ταινία τρόμου. Ειδικά για την ημέρα έχει στηθεί και ένα τρομακτικό σκηνικό στους χώρους του μουσείου, ενώ έχουν προγραμματιστεί και προβολές ταινιών τρόμου εποχής.