Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας… το Rockwave Festival είναι ένα όνειρο που κρατάει 25 χρόνια.

Όπως όλα τα ταξίδια, έτσι και το Rockwave γεννήθηκε από μια τρελή ιδέα, την αγάπη για περιπέτεια, τη δίψα για το καινούργιο, μα πάνω από όλα, το ασίγαστο πάθος για μουσική. Το πείσμα, το όραμα, η αναζήτηση και η ασυμβίβαστη τόλμη έφεραν το καλοκαίρι του 1996 το πρώτο μουσικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, «Rock Of Gods», που τον επόμενο κιόλας χρόνο καθιερώθηκε ως «ROCKWAVE». 

Από τότε έως σήμερα, το «ROCKWAVE» έγινε μύθος. Η απόλυτη μουσική εμπειρία για τους απανταχού μουσικόφιλους. Το σημείο συνάντησης των ανθρώπων της μουσικής. Ο θεσμός, που έβαλε την Ελλάδα στον διεθνή συναυλιακό χάρτη με τα υψηλά καλλιτεχνικά και υλικοτεχνικά standards. Όμως, ROCKWAVE σημαίνει και ελληνικό καλοκαίρι… Αισιοδοξία, συγκίνηση, συναντήσεις, έρωτας, εμπειρίες, η δύναμη της ζωής. Είναι δυνατό, ανθεκτικό, σκληρό και ατίθασο. Είναι παιδί και ενήλικας μαζί. Διατηρεί την εφηβική του ορμή αλλά απολαμβάνει και την πείρα του.

Το ROCKWAVE, από τη σύλληψή του κιόλας, υπήρξε πρωτοποριακό. Και παραμένει μέχρι σήμερα. Ανέδειξε καλλιτέχνες σαν τους Muse, Placebo, Moby, προσκάλεσε συγκροτήματα και καλλιτέχνες τη στιγμή που βρίσκονταν στο peak της καριέρας τους όπως οι Arctic Monkeys, Robbie WilliamsBlack Keys, παρουσίασε στο ελληνικό κοινό τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της Βρετανικής σκηνής όπως οι Pulp, Blur, Oasis, τόλμησε να αναμετρηθεί με ονόματα –θρύλους: Metallica, R.E.M.Black SabbathGuns N’ Roses, Iron Maiden …και δικαιώθηκε.

Στα 25 χρόνια της διαδρομής του φιλοξένησε συνολικά 365 καλλιτέχνες και πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές! Η ιστορία του ROCKWAVE συνεχίζεται. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που το στηρίζουν και επιμένουν. 

Και το καλοκαίρι του 2020, στα 25α του γενέθλια θα είμαστε όλοι εκεί.