Μετά από 42 χρόνια και 8 ταινίες Star Wars, μένουν πλέον μόνο 1 τελευταία ταινία για να ολοκληρωθεί το έπος των Σκάιγουοκερ. Στις 18 Δεκεμβρίου (στην Ελλάδα) θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η ένατη ταινία, «Star Wars: The Rise of Skywalker», η οποία θα είναι και η τελευταία, όσον αφορά στο storyline των Σκάιγουόκερ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για την ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς και όπως συμβαίνει συνήθως… οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από τις απαντήσεις.

https://youtu.be/8Qn_spdM5Zg

Όντως επέστρεψε ο κακός Αυτοκράτορας; Θα μάθουμε τελικά την καταγωγή της Ρέι; Θα περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά η ηρωίδα; Θα σκοτώσει τον Κάιλο Ρεν ή θα υποκύψει; Θα ξαναδούμε τον Λουκ Σκάιγουοκερ ως Φάντασμα της Δύναμης; Και τι στο καλό σημαίνει ακριβώς ο τίτλος της ταινίας;

Η συγκίνηση που θα νιώσετε είναι δεδομένη, τόσο από τις εμφανίσεις της Princess Leia, ενώ ξέρουμε πως η Κάρι Φίσερ, έχει φύγει από τη ζωή, αλλά κυρίως με την ατάκα του ρομπότ C-3PO «ρίχνω μια τελευταία ματιά στους φίλους μου».

Αυτό που λείπει από το τρέιλερ είναι η σκηνή που τρέλανε κόσμο όταν προβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο συνέδριο D23 της Disney, με τη Ρέι να φοράει τη μαύρη κουκούλα των κακών Λόρδων Σιθ, και να κρατάει διπλό κόκκινο φωτόσπαθο, παρόμοιο με εκείνο του Νταρθ Μάουλ στο «Επεισόδιο Ι: Η Αόρατη Απειλή».

Και μπορεί το έπος των Σκάιγουoκερ να τελειώνει, αλλά το Star Wars έχει μέλλον με δύο σειρές στην επερχόμενη streaming πλατφόρμα Disney+ και νέες τριλογίες ταινιών στη μεγάλη οθόνη.