Η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που μας έκανε περήφανους σε όλο τον κόσμο!

Σε ηλικία 47 ετών «έφυγε» από τη ζωή η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη, νικημένη από τον καρκίνο.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ύμνησε την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Συνδύασε τα σύγχρονα στοιχεία, την ποιότητα, με δόσεις ερωτισμού διατηρώντας το προσωπικό της στιλ ενάντια στις εφήμερες τάσεις της μόδας. Tα υπέροχα ντραπέ της, την έστεψαν βασίλισσα του «Grecian Chic».

Μπορεί τα τελευταία 20 χρόνια να έμενε το Λονδίνο για χάρη της δουλειάς της, όμως ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα, υμνώντας της σε κάθε της κολεξιόν, σε όλο τον κόσμο. Ενώ, γυρνούσε συνέχεια στην πατρίδα της για να πάρει τη «δόση» της από ήλιο, θάλασσα και τους ανθρώπους που αγαπούσε. Μάλιστα, σε συνέντευξη της το 2018, η ίδια είχε δηλώσει πως θα γυρνούσε στην Κρήτη όταν έβγαινε στη σύνταξη. Δεν πρόλαβε όμως.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια γεννήθηκε το 1972 στην Ελλάδα με καταγωγή από την Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως τελικά επικράτησε η μεγάλη της αγάπη για τη μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου.

Ξεκίνησε το δικό της label το 1999 και μάλιστα έλαβε το βραβείο σχεδιαστών “Elle Designer Award” και το “Art Foundation Award for Fashion” το 2002. Το 2004 λαμβάνει το βραβείο Σχεδιαστή της Νέας Γενιάς “New Generation Designer award”. Η παγκόσμια επιτυχία ήρθε το 2004 σχεδιάζοντας τα κοστούμια για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με το υπέροχο εντυπωσιακό φόρεμα της Ισλανδής τραγουδίστριας Bjork να “κλέβει” την παράσταση. Παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου ανέλαβε την ιταλική Diesel Black Gold καθώς και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet. Το 2013 πρόσθεσε στις συλλογές της μία υπέροχη bridal σειρά ενώ το 2016 επεκτάθηκε στον χώρο του κοσμήματος.