Φτιάξε βαλίτσες και έφυγες!

Διαλέγεις προορισμό, κλείνεις εισιτήρια και μετά αρχίζουν τα δράματα. Πού θα μείνεις, τι καιρό θα κάνει, τι ρούχα να πάρεις, πόσα μπορείς να ξοδέψεις για να μην γυρίσεις «ταπί» και καθόλου ψύχραιμος;

Αν ταξιδεύεις πολύ, ειδικά αν τα ταξίδια αυτά είναι επαγγελματικά, ξέρεις τα «κόλπα» και μαθαίνεις να οργανώνεσαι, όμως τι γίνεται με τους… ερασιτέχνες; Η λύση είναι μία και βρίσκεται στο κινητό σου. Apps!

Κατέβασε αυτές τις 4 – εξαιρετικά χρήσιμες – εφαρμογές που θα σε σώσουν από τον πανικό…

HotelTonight! για κρατήσεις ξενοδοχείων της τελευταίας στιγμής

Αποφασίσατε «απόδραση» για το Σαββατοκύριακο, όμως υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Κυριολεκτικά. Όλοι λένε πως οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι πανάκριβες (και οκ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αλήθεια), όμως για αυτό υπάρχει το HotelTonight. Σου δείχνει ποιες είναι οι προσφορές που κάνουν τα ξενοδοχεία για τα διαθέσιμα δωμάτια. Μπορείς επίσης να ψάξεις ανά κατηγορία με βάση τα γούστα σου ή τον προϋπολογισμό σου (“simple, luxe, hip”) και να διαλέξεις με βάση τα σχόλια, τις κριτικές και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν άλλοι χρήστες του app.

Μπορείς να κάνεις κράτηση μέχρι και 100 ημέρες πριν, για διαμονή έως 14 βράδια, ενώ έχει σύστημα επιβράβευσης με το οποίο συγκεντρώνεις πόντους και κερδίζεις προσφορές.

Πριν φτιάξεις βαλίτσα τσέκαρε τον καιρό AccuWeather

Κλιματική αλλαγή ή απλά προορισμός που δεν έχεις ιδέα τι καιρό θα κάνει. Με το AccuWeather ενημερώνεσαι σε live χρόνο – ακόμη και με το λεπτό – για οποιαδήποτε αλλαγή στον καιρό ή για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων, με μεγάλη ακρίβεια.

Μπορείς να δεις την πρόγνωση του καιρού μέχρι και 15 ημέρες νωρίτερα και να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς για το ταξίδι σου.

Σε πόσες ξένες γλώσσες μπορείς να συνεννοηθείς; Με το iTranslate είσαι καλυμμένος

Αν ο προορισμός σου είναι στο εξωτερικό, δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα ξέρεις τη γλώσσα. Σχεδόν πάντα θα βρεις κάποιον που να μιλάει – έστω – αγγλικά, όμως τι γίνεται με τις πινακίδες, τις στάσεις του μετρό, το μενού για να παραγγείλεις φαγητό;

Με το iTranslate! δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσεις. Βγάζεις φωτογραφία ή διαβάζεις αυτό που δεν καταλαβαίνεις (μία πινακίδα, έναν κατάλογο, ένα μήνυμα, ό,τι θες) και βλέπεις τη μετάφραση σε δευτερόλεπτα.

Έχει μεταφράσεις για πάνω από 100 γλώσσες. Και μπορείς να αποθηκεύεις τις μεταφράσεις που κάνεις για να ανατρέχεις σε αυτές όποτε θέλεις.

8. Με το Expensify δε χάνεις ούτε μία απόδειξη

Είτε το ταξίδι σου είναι επαγγελματικό, είτε ψυχαγωγικό, είναι απαραίτητο να ζητάς απόδειξη για κάθε παραμικρή αγορά. Ναι! Τόσο σημαντικό είναι. Πρώτον, σε πολλές χώρες για μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να έχεις επιστροφή φόρου. Και, δεύτερον θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις «λογαριασμό» στο πόσο σου κόστισε αυτό το ταξίδι.

Εννοείται ότι υπάρχει app και γι’ αυτό. Expensify. Είναι απλό, εύκολο, δωρεάν. Βγάζεις φωτογραφία την απόδειξη και το app σου την αποθηκεύει αυτόματα σε pdf, έτσι δεν χρειάζεται να τις κρατάς στην τσάντα/ πορτοφόλι σου…