Όταν δεν έχει γυρίσματα για ταινίες ή για τη δική του σειρά στο Showtime, όταν δεν ζωγραφίζει και δεν γίνεται viral για τα σκίτσα του στο Twitter, ο Τζιμ Κάρεϊ βρίσκει χρόνο και διάθεση για να γράψει βιβλία. Ή μάλλον ένα βιβλίο, προς το παρόν.

Τα τελευταία χρόνια, ο ηθοποιός που όλοι αγαπήσαμε μέσα από κωμικούς ρόλους, ως η Μάσκα, ως Ace Ventura ή ακόμα και μέσα από το -κλασικό – Ηλίθιος και Πανηλίθιος, έχει αποκτήσει ένα λίγο διαφορετικό προφίλ. Οι ρόλοι έχουν μεγαλύτεροι ποικιλία, τον έχουμε δει και σε δραματικούς ρόλους, τον έχουμε ακούσει να μιλάει για τέχνη και έχουμε ενθουσιαστεί με τα έργα τέχνης που σκιτσάρει ή ζωγραφίζει!

Πλέον, κάνει το πρώτο βήμα του και στον κόσμο της λογοτεχνίας, ως συγγραφέας της αναμενόμενης νουβέλας «Memoirs and Misinformation (Αναμνήσεις και Παραπληροφόρηση)». Το βιβλίο είναι γραμμένο σε συνεργασία με τον συγγραφέα Ντάνα Βάχον (Dana Vachon), είναι μυθιστόρημα και περιγράφεται ως μία «ημι-αυτοβιογραφική αποδόμηση μιας περσόνας».

«Ο Κάρεϊ και ο Βάχον έχουν φιλοτεχνήσει μια αφήγηση για την υποκριτική, το Χόλιγουντ, τους ατζέντηδες, τη διασημότητα, το προνόμιο να κάνεις κάτι, τη φιλία, τη μοναξιά, το ειδύλλιο, την εξάρτηση από το να είσαι σχετικός με τις εκάστοτε τάσεις, τον φόβο να σε ξεχάσουν, το να μεγαλώνεις στο Καναδά και ένα κατακλυσμιαίων διαστάσεων τέλος του κόσμου – Αποκάλυψη, εσωτερική και εξωτερική» σημειώνεται στην ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Alfred A. Knopf, εκδότη του μυθιστορήματος.

Ο 57χρονος ηθοποιός θα κάνει τουρνέ για την προώθηση του λογοτεχνήματός του. Και το στέλεχος του εκδοτικού οίκου Σόνι Μέχτα τόνισε ότι «ο Τζιμ Κάρεϊ έχει γράψει μια νουβέλα που αποκαλύπτει περισσότερα για τη ζωή του από ό,τι θα μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε απομνημονεύματα. Είναι ένα διεισδυτικό και πολύ διασκεδαστικό βιβλίο για την αψίδα της φήμης, καθώς και μια ματιά μέσα στο μυαλό ενός καλλιτέχνη, στη ζωή η οποία τον διαμόρφωσε και στο κόσμο στον οποίο βρίσκεται».

«Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και όλα είναι αλήθεια» πρόσθεσε ο Κάρεϊ.

Το «Memoirs and Misinformation» θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου.