Σκοτεινό και βίαιο, το Joker ξάφνιασε ακόμα και τη Warner Bross με τα ρεκόρ που έσπασε στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής. Το… spinoff του Batman ξεπέρασε τα 93,5 εκατ. δολάρια σε έσοδα από εισπράξεις εισιτηρίων, μόλις στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του στις ΗΠΑ.

Παρά τους προβληματισμούς για το βίαιο και «σκοτεινό» κλίμα της ταινίας, οι θεατές εξέφρασαν την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη τους, τόσο στους συντελεστές, όσο και στον κεντρικό «χαρακτήρα».

Μάλιστα, τα έσοδα ήταν αντιστοίχως επιτυχημένα και στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο. Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν τα 140,5 εκατ. δολάρια, σε 73 αγορές διεθνώς, δημιουργώντας συνολικά έσοδα που ξεπέρασαν τα 234 εκατ. δολάρια.

«Ήταν ένα πολύ πιο θετικό αποτέλεσμα από αυτό που περιμέναμε» σχολίασε χαρακτηριστά ο Τζεφ Γκολντσιν, της Warner Bross, σύμφωνα με το Marketwatch και πρόσθεσε «πέρα από το ρεκόρ εσόδων, είμαστε ενθουσιασμένοι για την αποδοχή και την αγάπη που έλβε η ταινία».

Όλα τα ρεκόρ που πρόλαβε να σπάσει το «Joker»:

  • Ξεπέρασε το ρεκόρ Οκτωβρίου που είχε το «Venom», με 80 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ.
  • Έκανε το τέταρτο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών ταινίας που έχει χαρακτηρισμό καταλληλότητας R (Restricted), που σημαίνει ότι οι κάτω των 17 μπορούν να δουν την ταινία μόνο μαζί με γονέα ή κηδεμόνα.
  • Ξεπέρασε το, επίσης, ρεκόρ Οκτωβρίου για ημέρα Παρασκευή, που μέχρι τώρα κατείχε το «Halloween» του 2018 με 33 εκατ.
  • Στην πρώτη της ημέρα η ταινία έβγαλε περισσότερα απ’ όσα το «Justice League» (38,4 εκατ.), το «Wonder Woman» (38,2 εκατ.), το «Αυτό: Κεφάλαιο 2» (37 εκατ. και το «Λόγκαν» (33 εκατ.).