Το νέο απόκτημα του κέντρου έχει ταιριαστό όνομα και υπέροχη θέα σε Λυκαβηττό και Ακρόπολη.

Το Academia of Athens βρίσκεται Ακαδημίας 38 και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, 700μ. από την πλατεία Συντάγματος, και διαθέτει 60 δωμάτια με προσεγμένο design. Το Academia of Athens Hotel αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και interior design, το οποίο σχεδίασε η διεθνώς αναγνωρισμένη αμερικανική εταιρία HOΚ η οποία βρίσκεται στο top 5 των διεθνών εταιριών interior design ενώ το branding επιμελήθηκε η ελληνική εταιρία So Fine!.

Το ξενοδοχείο είναι μέλος του διεθνούς δικτύου ξενοδοχείων Autograph Collection Hotels του ομίλου Marriott και ανήκει στην ιδιοκτησία της YHE Ηotel Establishment.

Στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει ένα rooftop bar – restaurant με θέα την Ακρόπολη και δύο ακόμη εστιατόρια και lounges. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να επωφεληθεί από πολλές ανέσεις όπως γυμναστήριο, σάουνα, εσωτερική πισίνα και επιχειρηματικό κέντρο.

Το κόστος ανέγερσης του Academia ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ. Πέραν του Academia, το παραπάνω αρχιτεκτονικό γραφείο έχει αναλάβει κι άλλα ανάλογα μεγάλα ξενοδοχειακά project, όπως ενδεικτικά καθίστανται το «Goudi Project», το «King S Palace» και το «Hotel Thassos».

Κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο και πριν ακόμα οδηγηθούν στη ρεσεψιόν, οι επισκέπτες ξαφνιάζονται ευχάριστα αντικρύζοντας το εντυπωσιακό Plato Bar & Lounge, που προσδίδει ένα μοναδικό στίγμα στο design του ξενοδοχείου. Το Plato Bar & Lounge διαθέτει μία λίστα με περίτεχνα cocktails, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική ιστορία και περιλαμβάνουν ελληνικά βότανα και μυρωδικά, ενώ πλούσιος είναι και ο κατάλογος με τις δεκάδες επιλογές Gin, με ετικέτες από όλο τον κόσμο.

To Symposium Restaurant αποτελεί έναν ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, τόσο για του ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και για το Αθηναϊκό κοινό, αφού λανσάρει στην Ελλάδα τη νέα παγκόσμια τάση των “bistronomique” εστιατορίων, που συνδυάζουν την υψηλή κουζίνα με τη χαλαρή, bistrot ατμόσφαιρα. Το μενού του Symposium έχει κυρίως μεσογειακές επιρροές, ενώ το έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με 2 Michelin Arnaud Bignon σε συνεργασία με τον Απόστολο Τραστέλη.