Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα (Museum of Illusions Athens) γιόρτασε 1 χρόνο με ένα event γεμάτο εκλεκτούς καλεσμένους και ανακοινώθηκε εκεί και το άνοιγμα του νέου μουσείου.

Εκλεκτοί καλεσμένοι όπως οι Xριστίνα Μπόμπα, Μαρίνα Βερνίκου, Έβελυν Καζαντζόγλου, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Ραμόνα Βλαντή, Ηλίας Γκότσης, Σάρα Εσκενάζυ, Μπο, Ορέστης Τσανγκ, Εύη Σαλταφερίδου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Jimko και πλήθος δημοσιογράφων και ανθρώπων από την Ελληνική showbiz πλαισίωσαν τη βραδιά με την παρουσία τους.

Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα άνοιξε πριν από ένα χρόνο και αποτελεί τον πιο καινοτόμο χώρο στον τομέα της βιωματικής ψυχαγωγίας που βασίζεται στην εκπαίδευση και τη διασκέδαση, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Οι οφθαλμαπάτες δημιουργούν μία αξέχαστη βιωματική εμπειρία διασκέδασης που εξιτάρει τη φαντασία επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Τo Mouσείο Ψευδαισθήσεων προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους επισκέπτες, μέσα από τις 60 οπτικές και διαδραστικές ψευδαισθήσεις, «το δωμάτιο του απείρου», «το ανάποδο δωμάτιο», «η ψευδαίσθηση της καρέκλας», «τα ολογράμματα», μεταξύ άλλων. Οι διαφορετικές οπτικές ψευδαισθήσεις διδάσκουν τους επισκέπτες πως η αντίληψη των πραγμάτων επηρεάζεται από τις επιστήμες, την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ταυτόχρονα, οι διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διασκεδάσουν και να βγάλουν πολλές φωτογραφίες.

Αυτή η «παιχνιδιάρικη» εμπειρία έχει κλέψει τις καρδιές των επισκεπτών της πόλης και όποιος δεν είχε την ευκαιρία να το επισκεφτεί έχει σίγουρα δει φωτογραφίες μέσα από τα social media, όπου η ψευδαίσθηση εκτοξεύεται.

Tο πρώτο μουσείο άνοιξε στο Ζάγκρεμπ το 2015 και ακολούθησαν 18 πόλεις σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαγκάη. Το πρώτο Museum of Illusions στη χώρα μας άνοιξαν οι Σάκης Τανιμανίδης και Μίλτος Καμπουρίδης το Σεπτέμβριο 2018, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε άνοιξαν το μουσείο στην Κωνσταντινούπολη και ετοιμάζουν πυρετωδώς τα νέα μουσεία σε Μαδρίτη, Θεσσαλονίκη Miami, Las Vegas και Νέο Δελχί.

Ο Σάκης Τανιμανίδης είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για το άνοιγμα του μουσείου της Θεσσαλονίκης που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του και δηλώνει: «Η Θεσσαλονίκη είναι η πατρίδα μου και ήθελα πάντα να κάνω κάτι ξεχωριστό εκεί…κάτι που θα έχει την ίδια μαγεία που έχει αυτή η πόλη. Ανοίγουμε, λοιπόν, σύντομα το Museum of Illusions Thessaloniki που θα σας μαγέψει κυριολεκτικά!».

Το μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού 119 – είσοδος από Άστιγγος 12) είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα και ενθουσιάζει όλες τις ηλικίες. Είναι ιδανικό για σχολικές επισκέψεις, καθώς προσφέρει στους μαθητές μια εμπειρία μοναδική και εντελώς διαφορετική από τα άλλα μουσεία.

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 π.μ. – 09:00 μ.μ.
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Ενήλικες: 9€
Παιδιά (5 – 18 ετών): 6€
Παιδιά έως 5 χρόνων: Δωρεάν είσοδος
Οικογενειακό εισιτήριο: 23€ //αφορά 2 ενήλικες και μέχρι 2 παιδιά (5 – 18 ετών)

Διεύθυνση:
Ερμού 119, 10555 Μοναστηράκι – Αθήνα