Η Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με ελεύθερη είσοδο στην Ακρόπολη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες της Ακρόπολης θα μπορούν να ανέβουν στον Ιερό Βράχο χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου. Η ελεύθερη είσοδος για όλους θα ισχύει από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Την ίδια ημέρα, και συγκεκριμένα από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ελεύθερη είσοδο θα έχει και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου. Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους». Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, διοργανώνουν εκδήλωση από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσεις θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.