Δεν λέμε ακόμα καλό χειμώνα, αλλά καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο και βρίσκουμε τις καλύτερες προτάσεις, για να μην σε πιάσει κατάθλιψη στην σκέψη πως τέλειωσαν τα μπάνια.

Εκθέσεις βιβλίου στο Ζάππειο, προβολές στα θερινά σινεμά που αντέχουν ακόμα και πολλά πάρτι!

Πάμε για βιβλία στο Ζάππειο

Από τις 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι υπαίθριοι χώροι του Ζαππείου θα φιλοξενήσουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων, με τη μυρωδιά του χαρτιού να μεθάει τους φιλαναγνώστες. Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στη λογοτεχνία, που εμπνέει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική σκηνή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης, θα γίνουν διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, θα στηθούν στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα. Έτσι, θα γίνει εύληπτη και κατανοητή στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, η έλξη και η γοητεία που ασκεί η λογοτεχνία στις τέχνες, ανά τους αιώνες.

Πάμε για θερινό στο Χυτήριο

Με φόντο τις εγκαταλελειμμένες παραλίες και τα αποσαθρωμένα κτήρια του Κόνι Άιλαντ, το Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες, που έχουν ως συνδετικό κρίκο τη σχέση μεταξύ της μοναχικής χήρας Σάρα Γκόλντφαρμπ και του συμπαθητικού αλλά δίχως στόχους υιού της.

Αναμφίβολα, μια από τις πιο ιστορικές ταινίες πλέον, που έβαλε τον υπερταλαντούχο σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκυ για τα καλά στον χάρτη του Χόλιγουντ.

Το Ρέκβιεμ για ένα όνειρο, είναι μια απόλυτα απαισιόδοξη ταινία. Οι συνέπειες όλων εκείνων των πραγμάτων που αν “κατρακυλήσει” κάποιος και δεν ελέγξει, μπορούν να τον οδηγήσουν στην καταστροφή. Όλοι τους κυνηγούν το (φημισμένο) Αmerican Dream. Αλλά όπως πιστεύουν οι ίδιοι, θα πρέπει να “θυσιαστούν” για να το επιτύχουν. Και με το να θυσιαστούν, εννοούμε να πάρουν υποβοηθήματα-ουσίες για να καταφέρουν να καταξιωθούν.

*Δωρεάν είσοδος στο Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, 10435 Αθήνα) την Τρίτη 17/9 στις 20:00.

Πάμε Τεχνόπολη για μουσική… και να γίνουμε πάλι παιδιά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν 1999 και είχαν κυκλοφορήσει κάποιοι δίσκοι από αυτούς που θα τραγουδάμε για πάντα. Και μέσα είχαν τραγούδια από αυτά που αγάπησαν τα ραδιόφωνα με τη μία, από αυτά που τα παίζουν ακόμα, από αυτά που εύκολα τα λέμε τραγούδια της ζωής μας.

Για μια βραδιά λοιπόν, η χαρακτηριστική τοξωτή σκηνή της Τεχνόπολης γίνεται χρονοκάψουλα και μας μεταφέρει “back to the future”! To 2019 λοιπόν γίνεται “Ξανά 1999”!

Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη, τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά, με τους καλλιτέχνες που τα πρωτοτραγούδησαν και άλλους που θα τα τραγουδήσουν πρώτη φορά.

Ετοιμαστείτε για μια συναυλιακή εμπειρία έκπληξη σε κεφάτο και throwback mood, με 19 καλλιτέχνες στην σκηνή, που θα συμπράξουν, θα μοιραστούν τα τραγούδια τους με τη νεότερη γενιά, θα τραγουδήσουν ο ένας τα τραγούδια του άλλου και θα μας θυμίσουν πώς ένα αγαπημένο τραγούδι κερδίζει εύκολα το παιχνίδι με τον χρόνο.

ΞΑΝΑ 1999
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Έναρξη: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€ προπώληση, 14€ ταμείο